Тъжна вест: Почина шефът на Лена Бориславова

Един от най-известните и уважавани адвокати в България – Асен Джингов, е починал внезапно. Той си отиде съвсем млад – само месец след като навърши 58 години. Тъжната вест съобщи съпругата му Биляна Цонова-Джингова във Фейсбук днес. Не се съобщава причината за внезапната кончина. Колеги на Джингов допускат, че най-вероятно се касае за сърдечен инцидент.

Асен Джингов, който е управляващ съдружник и един от четиримата съдружници-основатели на Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, също така ръководеше практически групи по сливания и придобивания, общо корпоративно право и банково и финансово право. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1991 г., както и Академията по американско и международно право в Далас (Academy of American and International Law) през 1993 г.

Адвокат Джингов минаваше за особено близък до „Продължаваме промяната“. Именно в неговата кантора започват кариерите си две от знаковите лица на партията – Лена Бориславова и Никола Минчев.