Тенденции в интериорния дизайн, които ще отминат през 2024 г. (СНИМКИ)

През 2024 г. минималистичната тенденция, която някога се славеше със своята простота и изчистени линии, бавно губи своя чар

Тенденциите в интериорния дизайн тенденциите идват и си отиват, отстъпвайки място на нови и иновативни стилове. През 2024 г. някои популярни някога тенденции в интериорния дизайн постепенно отшумяват, освобождавайки място за свежи и вълнуващи идеи. И за да бъдете в крак с модата, ето нещата, които да избягвате през 2024 г.

Минималистична монотонност

През 2024 г. минималистичната тенденция, която някога се славеше със своята простота и изчистени линии, бавно губи своя чар. Собствениците на жилища сега търсят по-персонализирани и еклектични дизайни, които показват тяхната индивидуалност. Строгите бели стени и оскъдните мебели на минимализма отстъпват място на по-смели и изразителни решения.

 

unsplash.com

Розовото дава крачка назад

Епохата на господството на розовото отслабва. Този модерен нюанс, който украсяваше всичко – от стените до мебелите, губи своята привлекателност, тъй като хората търсят по-широк спектър от цветове. Дизайнерите вече включват по-богати и разнообразни цветови палитри, отдалечавайки се от монотонното пастелно розово, което превзе дозайна началото на 2020-те години.

Индустриален шик? Помислете пак

Макар че индустриалният шик е любим на мнозина, той постепенно се превръща в твърде разпространен. Откритите тръби, регенерираното дърво и фабричното осветление се заменят с по-топли и приветливи материали. Индустриалната естетика губи позиции с включването на естествени елементи и по-хармонично съчетание на текстури.

Всичко в бяло

Тенденцията за изцяло бял интериор, която някога беше синоним на модерност и чистота, отшумява. Собствениците на жилища вече прегръщат по-топлите и земни тонове, като се стремят към по-уютна атмосфера. Стерилният вид на изцяло белите пространства се заменя от желанието за по- приветливи пространства.

 

unsplash.com

Геометрични елементи

Геометричните модели са основен елемент в интериорния дизайн от години, но прекалената им употреба вече води до спад в популярността им. Вместо да разчитат единствено на остри ъгли и повтарящи се форми, дизайнерите изследват по-органични и плавни модели. Тази промяна дава възможност за по-спокойно и комфортно усещане в жилищните пространства.

 

unsplash.com

Къщи, в които се използва много техника

Ерата на доминираните от технологиите интериори е към своя край. Прекалено интегрираните системи за интелигентен дом и технологично ориентираните дизайни се заменят с по-балансиран подход. Собствениците на жилища търсят начини за безпроблемно включване на технологиите, без да правят компромис с естетическата привлекателност и топлината на жилищните си пространства.