Неслучайно „академикът“ Денков бе оприличен на герой от „Том и Джери“

„Том и Джери”: ПП върна обидния постер, но със силуети

От бизнес коалицията ПП-ДБ върнаха обидните билбордове „Какъв искате да бъде вашият премиер“, но сега срещу Николай Денков не са лицата на Делян Пеевски и Бойко Борисов, а само силуети.

По-рано тази седмица ЦИК взе решение за премахването на първоначалните билбордове след жалба от ГЕРБ, в която се твърди, че във въпросните билбордове се използва ликът на Борисов неправомерно, без „негово знание и съгласие, уронващо престижа и в нарушение на добрите нрави – деяние, представляващо нарушение на правилата на предизборната кампания“.

Комисията се съгласи с аргумента на ГЕРБ, че има накърняване на добрите нрави в постера с печалния бивш премиер Денков, наречен официално „герой от „Том и Джери”, всички се сещаме дали котката, или плъха…

От ПП-ДБ обжалваха решението пред Върховният административен съд (ВАС) и поискаха комисията да обясни както точно са били нарушени „добрите нрави“. Според обединението няма нарушение на добрите нрави, защото на билбордовете няма друго послание, освен снимките на трите лица и въпросът, който не съдържа насока.

Съдът обаче остави без разглеждане жалбата на ПП-ДБ срещу решението на ЦИК. Така Денков ще бъде глобен с до 5 000 лв., а билбордовете трябва да бъдат премахнати.

Още след обявяването на решението на ЦИК за махане на билбордове с лицата на Пеевски и Борисов, от ПП-ДБ започнаха да слагат нови – само със силуети. По този начин формацията се опитва да запази „посланието” си, но без да се стига до ново решение за сваляне на билбордовете.