Три ракети са изстреляни към американското посолство в Багдад

Нападението бе извършено към 04:20 ч. местно време

Най-малко три ракети са били изстреляни днес срещу посолството на САЩ в Багдад, съобщи АФП, като цитира представител на иракските сили за сигурност. 

Американски военен представител потвърди, че алармите са се задействали и са били чути звуци, „вероятно от удари“, в близост до посолството и базата „Съюз III“, в която се намират войските на международната антиджихадистка коалиция. Все още се очаква официална информация за естеството на нападението, потенциалните жертви и щетите, ако има такива, добави той, съобщи БТА.

Нападението бе извършено към 04:20 ч. местно време, като „три ракети „Катюша“, насочени към американското посолство, паднаха в близост до Зелената зона, близо до река Тигър“, която минава покрай квартала, каза пожелал анонимност иракски служител на силите за сигурност.

След края на примирието между Израел и палестинското движение Хамас, което беше нарушено на 1 декември в Газа, проиранските въоръжени групировки възобновиха нападенията си срещу американски войници и силите на международната антиджихадистка коалиция в Ирак и Сирия. Те заявяват, че извършват нападенията си заради подкрепата на Вашингтон за Израел.