Getty Images

Три жертви и 10 ранени при стрелба в супермаркет

Броят на убитите при вчерашната стрелба във Фордайс, щата Арканзас, нарасна до трима, а 10 души са ранени, включително самият нападател и двама полицаи, съобщи местната полиция, цитирана от „Ройтерс“.

„Заподозреният за стрелбата е ранен в последвалата престрелка с полицията, но не е с опасност за живота“, каза пред журналисти директорът на полицията на щата полковник Майк Хейгър.

Стрелбата е започнала около 11:30 ч местно време в супермаркет „Мед Бътчър“ и се е пренесла на паркинга пред магазина, намиращ се в малкото градче Фордайс, което е с население близо 3200 души и е разположено на около 112 километра от Литъл Рок.

„За съжаление, можем да потвърдим, че са убити трима невинни цивилни. Двама полицейски служители са ранени при престрелката. Заподозряният също е ранен и е задържан“, каза Хейгър. Той не разкри повече подробности за инцидента и отказа да отговаря на журналистически въпроси. „Това е трагедия и сърцата ни са разбити“, допълни полицейският директор, цитиран от „Асошиейтед прес“.

Губернаторката на Арканзас Сара Хъкаби Сандърс написа в социалната мрежа „Екс“, че е била уведомена за инцидента. „Благодарна съм на правоприлагащите органи и на пристигналите първи на място полицаи за бързите и героични действия, които са спасили човешки животи. Молитвите ми са с жертвите и ранените, както и с всички засегнати от този ужасяващ инцидент“, добави тя.