Трима души загинаха при пожар в болница в покрайнините на Рим

Евакуирани са над 200 пациенти

Трима души загинаха при пожар в болница в покрайнините на италианската столица Рим, съобщават италианските медии АНСА и Ти Джи Ком 24.

Двама от починалите са вдишали дим от пожара, а третият е починал от инфаркт. Малко преди да избухнат пламъците в клиниката „Свети Йоан Евангелист“ в Тиволи, е починал още един човек, заради което първоначално италиански медии съобщиха за четири жертви на огнената стихия. После станало ясно, че предполагаемата четвърта жертва е всъщност труп, изваден от моргата, където е бил отнесен малко, преди да започне пожарът.

Двеста пациенти на болницата бяха евакуирани заради гъстия дим в клиниката. Някои от тях бяха настанени в съседна общинска спортна зала. Пожарникарски екипи са изгасили пламъците и е започнало разследване за причините

Според предварителна информация пожарът е тръгнал от стаи във втория етаж на болницата, където е имало амбулатории. После са се разпространили във интензивното отделение и отделението за „Бърза помощ“.

Тиволи е на около 35 километра североизточно от центъра на Рим и е популярна туристическа дестинация заради археологическите обекти Вила Д’Есте и Вила Адриана, които и двете са в списъка със световното наследство на ЮНЕСКО, припомня Асошиейтед прес.