Трима от задържаните на кораба Верила българи са криминално проявени

Телефонът на Алексей Петров още не е предаден на ФБР, деликатен въпрос е защо не можем да го отворим, каза главният секретар на МВР

Три от лицата, арестувани на кораба „Верила“, са криминално проявени, обяви главният секретар на МВР Живко Коцев по Нова тв. И шестият задържан е български гражданин, потвърди той.

Работим с ирландската полиция и митническите власти. Иска ми де са вярвам, че членовете на екипажа нямат нищо общо с този контрабанден трафик на дрога, каза още Коцев.

Той коментира и работата по разкриване на убийството на Алексей Петров и необходимостта ФБР да отвори телефона му, защото нашите експерти не могат.

Деликатен въпрос е, затова се нуждаем от експерти, които да извършат тази техническа експертиза и то не е много елементарно. Определено е необходимо външно съдействие. Надявам се отварянето на телефона да ни ориентира. Телефонът още не е предоставен на ФБР“, обясни Коцев.

Имам вярата, че ще разкрием това тежко, брутално престъпление, посочи главният секретар на МВР.

„Към момента нямаме конкретен заподозрян. Но наистина работим много сериозно и активно с партньорски служби. Проверявани са някои лица за съпричастност, но до момента няма събрани доказателства за авторство или за някаква друга форма на съучастие“, разказа още Живко Коцев.