Турски град се сдоби с клуб „Д-р Ахмед Доган“ (СНИМКИ)

В събота (25 март) лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на откриването на културен център „Д-р Ахмед Доган“ в град Ялова, Турция. В съобщението на партийния пресцентър се посочва, че в центъра е пресъздадена ситуацията от живота в различни краища на България и в него се организират курсове по български език.

Заедно с Карадайъ на събитието от българска страна присъстваха зам.-председателите Ахмед Ахмедов и д-р инж. Хасан Азис, лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк и лидера на младежкото ДПС Сезгин Мехмед.

От турска страна откриването беше уважено от директорът на Дирекция МВР област Ялова Гйоксел Топалоглу, Муаммер Ерол – валия на Ялова, представители на различни партии от турския парламент (Меджлис), кметове на общини, председатели на общински съвети, както и представители на неправителствени организации в Турция на изселници от България, пише на интернет страницата на партията.

Представителите на партията вече от няколко дни обикалят в Турция, агитирайки българските изселници да гласуват за движението, за да може да се съберат достатъчно гласове за формирането на двупартийна коалиция.