Убитият Мартин Нотариуса почерпил съдиите от ВАС с концерт на Лили Иванова за 50 000 лева

Тузарскато парти и хонорарът на естрадната легенда били платени от частния клуб на Божанов – SS club
Застреляният от наемен убиец брокер за влияние в съдебната власт Мартин Божанов – Нотариуса, е финансирал концерт на Лили Иванова, изнесен на 6 декември 2021 г., в представителната “Тържествена” зала на 5-звездния Х-л “Милениум”, в чест на 25-тата годишнина на Върховния административен съд. Подаръкът е направен в чест на председателя на ВАС Георги Чолаков. По непотвърдена информация, която обикаля в кулоарите на Съдебната палата, Мартин Нотариуса лично е платил хонорара на Лили Иванова от 50 000 лв., чрез дружеството си “Ес Ес Холидей”, което е стопанисвало частния клуб за магистрати SS club.

За изявата на естрадната прима се разбра от профила й в социалните мрежи още на 6 декември 2021 г., когато тя публикува следното съобщение: “Специални благодарности на Върховния административен съд за любезната покана да бъда част от празника по случай 25-годишнината му! Уважаеми съдии, бяхте прекрасни! Благодаря за аплодисментите Ви! Нека новата 2022 г. Ви донесе здраве, щастие и много успехи!”. Лили Иванова публикува и снимки със съдии, и се изфука със стилна кошница с любимите й бели рози, подарена й от председателя на ВАС Георги Чолаков.

Магистрати си спомниха, че на разточителния банкет на съдиите в петзвездния хотел “Милениум”, са присъствали близо 150 гости, но сред тях не е бил Мартин Божанов. “Може и да е присъствал, но аз те съм го разбрал, т.к научих за съществуването му след като го убиха”, коментира съдия от ВАС.