Убитият от майка и дъщеря: Според близки мъжът е бил жертва на домашно насилие

Велико Минков каза, че Габриела Славова-Пеева е заплашвала както него, така и покойния си съпруг

Убитият Пейо Пеев е бил жертва на домашно насилие, казват негови близки. В основата на бруталното престъпление е спор за бащинство, научи bTV. Като обвиняеми са привлечени Габриела Славова-Пеева и майка ѝ, която е бивш консул в Тайланд.

Екип на бТВ потърси Габриела в дома ѝ, където е под домашен арест. Една от версиите е, че участвала в убийството на мъжа си заради спор за родителските права на двете си деца.

За бащинство на 4-месечно бебе претендира Велико Минков, който разказва, че доскоро бил партньор на задържаната. В ефира на „Тази сутрин“ той заяви, че тя е заплашвала както него, така и вече покойния си съпруг. Сключила брак с жертвата, който е баща на първото й 6-годишно дете преди няколко месеца.

„Той е неин законен съпруг от 3 седмици преди раждането. Една от причините да го направи е да вижда по-често своето дете, защото достъпът му е бил ограничават системно“, каза Велико Минков.

Така като баща на бебето е записан мъжът ѝ. Затова Велико Минков подава искане за тест за бащинство.

„Биологичните бащи трябва да бъдат тези, които са вписани в акта за раждане. Абсолютно съгласни сме били за всичко“, каза Минков.

Близки на жертвата разказват, че „той е бил жертва на системен тормоз от страна на жена си и тъща си“.

Адвокат на майката и дъщерята определя твърденията като неверни.

Мъжете рядко признават, че са жертви на домашно насилие, казват експерти.

„Ако една жена отиде и каже в полицията удариха ме.. то моментално се издава ограничителна заповед срещу мъжа, а обратното не е валидно“, казва Слави Несторов от фондация „Споделено родителство“.

При спорове за бащинство процедурата средно отнема между 1 и 7 години, казват още експертите. А двете деца на обвиняемата в момента са настанени при роднини, научи неофициално bTV.

Габриела Славова-Пеева работи в община Бургас, но от година е в майчинство. От „Продължаваме промяната“ уточняват за bTV, че Славова е сред учредителите на движението, но никога не е била техен член.

Майка ѝ е дългогодишен служител във външното министерство и бивш консул в Тайланд. Тя остава задържана.