Убитият в София мъж е измъчван, преди да бъде застрелян

Предполага се, че жертвата е дължала пари на един от задържаните за жестокото престъпление

49-годишен мъж, който се е занимавал с финансова и търговска дейност, е жертвата на убийството в София, за което бяха задържани двама души. Това съобщиха на брифинг от ръководството на Софийската градска прокуратура, представители на ГД „Национална полиция“ и СДВР.

Сигнал за изчезването му е подаден от неговата майка на 5 януари. Около 30 мин. по-късно полицията задържа единия заподозрян, а час и половина след това – и втория. На мъжете с фамилии Александров и Кинов са повдигнати обвинения за предумишлено убийство. Двамата мъже са задържани за срок до 72 часа, като ще бъде поискан постоянен арест. Ако бъдат признати за виновни, законът предвижда от 15 до 20 години затвор или доживотен затвор.

Жертвата е убита с огнестрелно оръжие, като са установени две рани. „Извършени са множество огледи, следствени експерименти и изземвания”, заяви Христо Кръстев от СГП.

На 4 януари жертвата е поканена да посети имот на единия от вероятните извършители. Огледите са установили, че мъжът е бил вързан и измъчван, заяви Николов.

В деня, в който се предполага, че е извършено убийството, задържаните са пътували до Сърбия, като преминавали през пункта „Стрезимировци”. Използвали личната карта на жертвата, което е породило съмнение у разследващите. Михаил Наумов от Главна дирекция „Национална полиция“ заяви, че заподозрените искали да инсценират, че убитият е напуснал територията на страната. Дори телефонът му е открит в западната ни съседка.

Бързите действия на полицията са предотвратили плановете на задържаните за кремация на тялото на жертвата. Единият от заподозрените е гробар и е използвал познанията си за прикриване на следите.

Любомир Николов заяви, че най-вероятно жертвата е дължала пари на един от предполагаемите извършители.