Училище „Елисавета Багряна“ в Ротердам вика децата в клас

На 17 септември ще започне новата учебна година в Българското училище „Елисавета Багряна“ в Ротердам. Това стана ясно от публикация във Фейсбук страницата на образователното средище.

„Мили деца, пожелаваме ви  незабравимо и безгрижно лято, изпълнено с много усмивки, игри и незабравими мигове! Весела ваканция!“, написаха от учебното заведение.

„Очакваме да се видим отново на 17 септември заредени с позитивна енергия и готови за нови знания“, допълниха от училището.

Последният училищен звънец удари в образователното средище в средата на юни.

Както БТА писа, училище „Елисавета Багряна“ в Ротердам е основано през ноември 2020 г. от две майки, които желаят да запазят българската култура, традиции и език в един от най големите градове в Нидерландия, където числеността на българската общност е голяма.

От учебната 2022/2023 година, освен задължителния предмет български език и литература, се включва и Околен свят, Човекът и обществото – за деца от първи до четвърти клас. В програмата на училището присъства и арт работилничка „Сръчко“. И група „Звънче“ с народни танци за малките продължава с изучаването на български хора.