Украинец утрепа баща и дъщеря край град Шипка

Окръжната прокуратура в Стара Загора обвини украинския шофьор М.К., на 64 г., в предизвикване на катастрофа по непредпазливост и заради неправилна маневра, при която в петък около 20 ч. край гр. Шипка загинаха баща и дъщеря, а момче на 23 г. получи средна телесна повреда.

Това съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. Шофьорът е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 ч. Предстои прокуратурата да поиска неговото постоянно задържане под стража.

Украинският шофьор се опитал на разклона за връх Бузлуджа, на пътя Казанлък-Габрово, да направи обратен завой в тъмното, на заден ход, отнел предимството на лек автомобил, който пътувал към гр. Шипка и се забил в камиона. Пробата за алкохол и наркотици на украинския шофьор е отрицателна.

От удара на място починаха шофьорът Стефан Кратунов, на 85 г. и дъщеря му Мариана, на 62 г. – двамата от Шипка. В колата пътувал и 23-годишният Александър Проданов, който с комоцио и в шок е настанен в казанлъшката болница.

Момчето е един от отличниците на България. В момента Александър е студент във втори курс на физическия факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски.