Украинката, която стана „Мис Япония“ върна короната, след като разкриха аферата ѝ с женен мъж

Тя е признала, че знаела за брака и семейството му

Победителката в конкурса за красота „Мис Япония“ се отказа от короната си, след като таблоид разкри аферата ѝ с женен мъж.

26-годишната Каролина Шиино, която е родената в Украйна, получи титлата преди две седмици, но победата ѝ предизвика обществен дебат заради произхода ѝ.

Докато някои признаваха красотата ѝ, без да я обвързват с корените ѝ, други казаваха, че тя не представлява традиционните японски идеали за красота, посочва Би Би Си.

 

На фона на обсъжданиятата местното списание Shukan Bunshun публикува материал, в който се твърди, че Каролина има връзка с женен мъж, който е лекар и има своето публично въздействие. Той не е давал

В първоначалния си отговор на доклада миналата седмица организаторите на конкурса защитиха г-жа Шиино, като казаха, че тя не е знаела, че мъжът е женен.

В понеделник обаче организаторите казаха, че тя е признала, че знае за брака и семейството на мъжа.

Каролина Шиино се извини за това, че е подвела организаторите на конкурса и им върна короната.

 

 

В свое изявление тя се извинява и на последователите си, и на широката общественост.

„Наистина съжалявам за огромните неприятности, които причиних, и за това, че предадох тези, които ме подкрепяха“, казва Шиино.

Титлата „Мис Япония“ ще остане вакантна до края на годината, въпреки че има няколко подгласнички.

На 22 януари тази година Каролина Шиино стана първата жена от европейски произход, получила тази титла. Родена в Украйна, тя се мести с майка си в Япония, когато е на пет години и приема японското фамилно име на втория си баща.

Тя говори и пише свободно японски и стана натурализиран гражданин на страната през 2022 г.

„Много пъти не са ме приемали за японка, но съм изпълнена с благодарност за това, че днес получих признание за това“, каза Шиино във вечерта на конкурса.