перфоратор - къртач
перфоратор - къртач

Умен избор за професионалисти в ремонта и строителството

Има много случаи, когато трябва да съборите стена или нещо друго на строителен обект.

За такъв тип задачи е изключително важно да имате подходящото оборудване под ръка. Въпреки че можете да направите това с помощта на чук и длето, това може да отнеме доста време. Ето защо е препоръчително да използвате къртач. Къртачите са мощни инструменти, които са здрави и удобни за работа. Те са функционални и издръжливи. Използваме ги за премахване на повърхностен материал, за общо раздробяване, къртене на бетон и зидария, къртене на асфалт, къртене на подови плочки и др.

Докато добрият старомоден чук може да свърши работата, подходящият къртач прави разбиването на бетон много по-лесно и по-бързо. Изберете най-добрия за Вашия конкретен тип проект и бюджет. На пазара има отлични модели къртачи на супер цени, в които си струва да инвестирате.

Тъй като къртачите най-често се използват за разбиване на бетон върху вертикални и надземни повърхности, те трябва да са леки. Те се управляват като се държат здраво. Някои инструменти имат втора дръжка отстрани. Това дава на операторите контрол върху теглото на инструмента и възможността да насочват действието му за раздробяване под различни ъгли.

Къртачите са в състояние да нанесат по-мощни удари от перфораторите, тъй като те обикновено имат повече мощност. Докато къртачът нанася по-малко удари в минута от перфоратора, увеличената здравина на инструмента всъщност го прави по-бързо и по-ефективно средство за разрушаване на бетон и зидария.Те обаче осигуряват само ударно действие, за разлика от перфораторите, които имат роторна функция и могат да се използват и за пробиване на дупки.

На пазара се предлагат многобройни опции, топ оферти и изгодни цени при избора на перфоратор или къртач. Важно е да изберем продукт, който ще ни осигури необходимото, за да си свършим работата безпроблемно.

За да защитите ръцете си, използвайте дебели меки ръкавици, които абсорбират вибрациите. Правете чести периоди на почивка, за да ограничите времето, през което се излагате на вибрациите.

Бързина, надеждност, компетентност, издръжливост – накратко: отлични резултати.