Ужасяваща гледка: Жена от Старозагорско намери кучето си обесено на улицата

Стопанката сигнализирала полицията

Жена от старозагорското село Еленино е подала сигнал в полицията за това, че е намерила кучето си обесено на улицата. Това се е случило малко преди настъпването на новата година, съобщават от областната дирекция на МВР.

Стопанката на животното Ренета Петрова разказва в „Моята новина”, че то излязло инцидентно от двора на къщата ѝ. „След часове обикаляне и търсене, минути преди настъпването на Нова година, намирам кучето си обесено в края на селото в тъмна улица без асфалт и без изход”, споделя тя.

Петрова обяснява, че в Еленино има много бездомни кучета, но уточнява, че нейното е малко и ако се уплаши, лае и бяга. „Не може да навреди нито на човек, нито на домашно животно! Не сме имали пререкания с никого в селото, не мога да си обясня кой би го направил!”, категорична е жената.

По думите ѝ кучето е убито умишлено. „То е видимо домашно и хората го познават. Гледам го от 10-годишна като свое дете. Това да го видя навръх Нова година, обесено в тъмна уличка, видимо починало в мъки, е неописуем кошмар и болка за мен и моето семейство”, пише още Петрова в рубриката ни „Моята новина”.

Това е пореден случай на насилие над животно в Старозагорско през 2023 г. През декември беше намерено убито домашно куче в Павел баня, припомня БТА.