Васил Божков: Ако съм на власт, ще забраня хазарта, нищо няма да ѝ стане на държавата без него

Санкционираният по закона „Магнитски“ бизнесмен Васил Божков ще забрани хазарта, ако дойде на власт, заяви той на брифинг, след като представи новия си политически проект – Национално движение ЦЕНТЪР.

„Аз съм бил в тези среди и знам как да се справя. Ако съм на власт, ще се справим с него от раз – като го забраним, вреден е. Нищо няма да ѝ стане на държавата без хазарт“, каза Божков.

Новото движение ще участва в избори, но не бе уточнено в кои.

„В центъра сме, защото всички се обединяват около нас. За избори в бъдеще – времето ще покаже. Това движение е политическо, естествено е да гледаме натам. Искаме разпускане на парламента и оставка на това измислено правителство“, заяви хазартният бос.

Той допълни, че предишният му проект – партия „Българско лято“, е част от движението ЦЕНТЪР. „Българско лято“ беше спряна в края на 2021 г., след като партията бе поставена в санкциите по закона „Магнитски“.

Божков заяви още, че вижданията на ЦЕНТЪР не се припокриват с разбиранията на нито една партия и не би работил с нито една от политическите групи.

На въпрос каква е позицията на националното движение относно войната в Украйна, бизнесменът заяви, че са против военните действия и от „двете страни има насилие“.

„Защо трябва да се заема нечия страна?“, попита той.