Васил Терзиев хвърли бялата кърпа още в първата седмица от управлението си

Васил Терзиев се наведе: Пита Бойко как се управлява София (ДОКУМЕНТ)

Кметът на София Васил Терзиев призна, че няма идея защо е на поста – ДС наследникът е изправил писмо до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов с покана за среща на 18 ноември (събота), като се изисква потвърждение до утре, 17 ноември (петък) в 15 ч., за да пита как се управлява най-големият град в България Това става известно от публикация във „Фейсбук“ на пиара на ГЕРБ и Национален координатор на партията Никола Николов.

Представител на пресслужбата на Васил Терзиев потвърди за „Дневник“, че на срещи са поканени всички лидери на партии, които са представени в Столичния общински съвет (СОС), а заявката за такава инициатива се посочва, че кметът на София е дал във вторник (14 ноември) след срещата при премиера Николай Денков.

Според публикуваното от Николов писмо предложението на Терзиев е да бъдат обсъдени:

„Споделените политики и приоритети, както и конкретни проекти, заложени в предизборната програма за развитие на София на ръководената от Вас партия и в тази на „Продължаваме промяната – Демократична България“, „Спаси София“.

„Приоритетни политики и конкретни проекти от страна на ръководената от Вас политическа сила, които да бъдат предложени в проекта на бюджет на Столичната община за 2024 г.“

„Рамка за реализиране на договорените политики и стартиране на същинската работа на Столичния общински съвет“

В публикацията във „Фейсбук“ Никола Николов обвързва изпращането на писмото със сблъсъците между полиция и фенове докато се игра мачът България – Унгария: „Докато София гори и водни оръдия пръскат срещу софиянци, Васко Терзиев тихомълком и по тъмни доби покани ГЕРБ на среща. Поканата беше получена по имейл в разгара на сблъсъците в София в 19:21 часа“.

„Продължаваме промяната – Демократична България“ не вижда алтернатива на управлението с ГЕРБ, но за София не я търси

„Продължаваме промяната – Демократична България“ не вижда алтернатива на управлението с ГЕРБ, но за София не я търси

Николов припомня и позиция на кандидата на „Продължаваме промяната – Демократична България“, „Спаси София“ за председател – но засега неизбран – на СОС Борис Бонев, че формацията му ще търси подкрепа за мнозинство от всички партии, с изключение на ГЕРБ.