Асен Василев за продажбата на „Лукойл“: Няма риск да останем без горива

По думите му всяка компания има възможност и право да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си активи

Лукойл обяви, че не изключва възможността за продажба на активите си в България. Не закъсня и коментара на финансовия министър Асен Василев.

„Радвам се, че официално са обявили това. Както знаете, ние имахме изпреварваща информация, че този процес е започнал още през края на септември – началото на октомври“, заяви пред журналисти той.

По думите му всяка компания има възможност и право да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си активи.

„От гледна точка на българското правителство ние трябва да подсигурим през нашия представител, който е в компанията, че ще продължи да оперира рафинерията по възможност със стратегически инвеститор и че българският интерес ще бъде защитен“, обясни Асен Василев.

На въпрос има ли риск държавата да остане без горива финансовият министър, заяви, че няма такъв риск.

„Ако искате да продавате нещо, искате то да е печелившо и да работи“, допълни той.

С помощта на международни консултанти „Лукойл“ ще решават каква да бъде стратегията им занапред и обясняват необходимостта от това с „приемането на дискриминационни закони и несправедливи и пристрастни политически решения.“

Криминални истории, разказани от Novinar.bg, четете ТУК
Запознайте се с мненията и коментарите на публични личности ТУК
Не пропускайте нищо важно с „Гласът на Новинар
Запазете Novinar.bg в любимите си отметки и заповядайте отново при нас!