„Възраждане“ и „Има такъв народ“ ще сезират съда за промените в Конституцията

"Възраждане" (37) и "Има такъв народ" (11) имат общо тъкмо 48 народни представители, колкото са необходими по Конституция за сезирана на съда

Депутатите на „Възраждане“ и „Има такъв народ“ ще сезират Конституционния съд за промените в основния закон, които се очаква да бъдат приети до края седмицата. Това обявиха председателите на парламентарните групи Костадин Костадинов и Тошко Йорданов пред журналисти в Народното събрание след като напуснаха пленарната зала.

 

„Възраждане“ (37) и „Има такъв народ“ (11) имат общо тъкмо 48 народни представители, колкото са необходими по Конституция за сезирана на съда.

 

„Конституцията ще бъде днес (19 декември) нарязана с флекс. Напуснахме залата и започваме да работим върху писането на жалба, надявайки се, че е останал единствената запазена институция в държавата“, заяви Костадинов от „Възраждане“.

 

„Това, което ще пробутат, ще им даде възможност да си изберат собствено служебно правителство, дори когато не са на власт. Наблюдавате алчна за власт пасмина, която стои вътре и гласува каквото си иска“, смята Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.