„Възраждане” подпука Андрей Гюров за конфликт на интереси

Заради предположения за конфликт на интереси на подуправителя на Българската народна банка (БНБ) Андрей Гюров („Продължаваме промяната – Демократична България“) „Възраждане“ е сезирала антикорупционната комисия и управителя на банката Димитър Радев. Това обяви депутатът от партията на Костадин Костадинов Димо Дренчев.

Като мотиви той посочи вече известните от изява на „Има такъв народ“: че едновременно е в ръководството на „Продължаваме промяната“ и подуправител на БНБ, като участвал и в предизборни събития. Гюров преди вече два месеца обясни, че в това няма казус, тъй като е подал оставка от ръководството на партията веднага след като е избран на поста в БНБ, а според устава ѝ оставката поражда незабавно действие.

„Възраждане“ критикува и, че Гюров е в ръководството на организацията „Балкански-Паница институт за научни изследвания“. „Тази неправителствена организация извършва включително търговска дейност, което не може да бъде без разрешение на управителния съвет на БНБ“, заяви Дренчев.