„Възраждане”: Ще подкрепим правителство единствено с наш мандат

„Възраждане” с позиция след поканата на ГЕРБ-СДС за срещи с парламентарно представените партии. От формацията са категорични, че единственото правителство, което ще подкрепят, е с техен мандат и няма да се явят на преговорите.

„В случай, че получим мандат, при неуспешен първи и втори такъв, ще отправим покани към всички парламентарни сили, без ДПС, за разговори при подчертаване на петте задължителни условия за формиране на кабинет. Те са провеждане на референдум за запазване на българския лев, провеждане на референдум за излизане от НАТО, премахване на санкциите срещу Руската федерация и финансови компенсации за потърпевшите от тях български предприемачи, прекратяване на изпращането на военна помощ за Украйна и недопускане на въвличането на България във военния конфликт чрез изпращане на български военен контингент, свикване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членството на България в Европейския съюз, които към момента не са изгодни”, заяввяат от партията.

„Възраждане“ няма да разговаря с ДПС по тези приоритети, тъй като ДПС не е партия, а етнополитическа мафия и пета колона на Турция. Попадането на ДПС на второ място на последните избори на 9 юни 2024 г., следствие на негласуващите наши сънародници и гласовете от Турция, които бяха възстановени по предложение на ИТН и ПП-ДБ, е огромна заплаха за националната сигурност на страната ни“, пишат още от „Възраждане“.