Вели има нужда от нашата помощ, за да живее

19-годишната Вели от гр. Костенец страда от диагнозата Сарком на Юинг, която прогресира и обездвижва младото момиче. Вели е студентка и мечтае да учи и следва своя път здрава и устремена.

Ето какво пишат от фондация Павел Андреев:

Здравейте, скъпи дарители! Ще ви разкажа историята на нашата Вели.

„Всичко започна краят на месец ноември 2023г.,когато Вели получи нетърпими болки в кръста! Обърнахме се по спешност в медицински център град Костенец ,където й дадоха обезболяващи медикаменти като казаха че най-вероятно е получила бъбречна криза! Болките отшумяха за известно време ,докато началото на месец Ноември 2023г. пак се появи нетърпима болка в кръста съпровождаща от изтръпване и отказване  на долните крайници, което я доведе до парализа под кръста! Което вече ни притесни доста и взехме решение да се обърнем към специалист в болница в град София!

След няколко изследвания и 5 скенер й поставиха диагнозата Сарком на Юинг!

Много рядък злокачествен тумор! Направиха й операция ,изрязаха й месо за да може да стигнат до нерва ,който е засегнат от тумора, за да може да го освободят, за да ходи! Изписаха я! Започна да ходи по малко ,много трудно и с помощ, но ходеше!

Докато изведнъж пак й отказаха крайниците след силна болка пак в кръста -за втори път!

Този втори път обаче се оказа фатален – така и не успя да стане да започне да ходи вече, а седна в инвалидна количка безпомощна! Това се случва в края на месец Ноември 2023г. Назначиха й 9 химиотерапии,за първата   чакахме да се освободи място доста време! Направихме едната химиотерапия! Подобрение няма! Направихме и втората химиотерапия,но вместо да се подобрява и да се свива този тумор ,както ни обясниха лекарите в Исул –той започна да се разпространява и преди седмица излезна буца и на ръката!

Това вече ни дойде в повече и затова се решихме да потърсим помощ в друга държава за нейното лечение! Тя е само на 19г. студентка,която иска да живее,да учи да се развива кариерно и да успява в живота!

Нека да й помогнем да реализира мечтите си и да оздравее!“

Подкрепете Вели с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:
 Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG46BUIN95611000705322
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Велислава Димитрова Спасова
Включете се в онлайн базара на платформата
Разгледайте и нашия Фонд за лечение на деца в чужбина