Венелин Петков: Хекимян е партиен функционер отдавна

"Венелине, кажи си как приведен доземи, в качеството си на шеф на новините на бТВ, лично ми водеше Борисов в студиото", написа Хекимян

Бившият директор на новините на Би Ти Ви Венелин Петков заяви, че твърденията на бившия водещ и неуспял кандидат за кмет от ГЕРБ Антон Хекимян за това кой какви отношения е имал с бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. са „лъжа, облечена в клише“.

Това се разбра от коментар на Петков пред „Дневник“ по повод статуса на Хекимян, в който той призовава Петков „кажи си“.

„Хекимян е партиен функционер, и то отдавна. Гражданите на София вече заявиха отношението си към интегритета му на последните избори. Всяко нещо, казано от него, може да се разглежда единствено през призмата на зависимостите му.. В случая е написал (или са му написали) лъжа, облечена в клише. В отговор, казвам: зад името на всеки стои свършената от него работа. Относно опита за оригиналничене с чужди думи напомням: президентът Петър Стоянов е лидер и спечели избори. Хекимян не е и просто беше посочен. Последствията видяхме всички“, коментира Петков пред „Дневник“.

В свое интервю от 12-ти декември пред „Свободна Европа“, Петков говори за състоянието на телевизионната журналистика и отношенията с управляващите. Той участва заедно с Дарина Сарелска, бивш директор на новините на „Нова тв“ (2013-2017). Част от разговора с Генка Шикерова, която е работила и в двете телевизии, е за намесата на политиците в медиите, включванията им по телефона в „живи предавания“.

Венелин Петков разказа, че в телевизията е имало любими водещи, които са били предпочитани от политиците те да им задават въпроси, за да се съгласят да гостуват. „Антон Хекимян беше предпочитаният журналист за интервюта на тогавашния премиер Бойко Борисов. Това е една от посоките, от която е имало опити за натиск – кой да интервюира премиера“, заяви той.

 

Впоследствие Хекимян призова в статус във фейсбук, Петков „да си каже“ „как усмихнат като комсомолски секретар и приведен доземи, в качеството си на шеф на новините на бТВ, лично ми водеше Борисов“.