ВЕТО! Слави откри огън по македонците: Нямат място в ЕС

Докато в България се опитва да заработи едно срамно политическо мнозинство и едно срамно политическо правителство, в Северна Македония пребиха поредния българин. Щях да кажа “северномакедонец с българско самосъзнание”, но самото изричане на тези думи ме кара и мен да се чувствам срамно. Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов във Фейсбук.

„Такава държава с такива хора нямат място в Европейския съюз и ценностите, които налага Европейския съюз на своите граждани. Ако това не се случи, всички злодеяния в Северна Македония ще продължат, никакви декларации няма да ги спрат. Единственият начин е тези хора да бъдат изолирани.

Тяхното място не е в Европейския съюз. Интересното е, че партиите, които съставляват срамното политическо мнозинство в момента в България, гласуваха заедно за отпадането на ветото над Северна Македония за членство в Европейския съюз. Явно тогава се е зародило тяхното политическо единство.

И те са виновни, за това, че в момента в Северна Македония палят, рушат и пребиват българи и това нещо няма да спре с декларации в парламента, политическо дърдорене и взаимни обвинения. Трябва веднага да се върне ветото спрямо Северна Македония за нейното приемане в Европейски съюз”, написа още Трифонов.