Вежди Рашидов: Слави прави кабинет с третия мандат

Слави е стар проект. Нека не забравя, че когато той пееше на ушичките на някои проектаджии, аз бях на тяхната маса. Това заяви бившият председател на Народното събрание и дългогодишен депутат на ГЕРБ Вежди Рашидов.

Той очаква да има редовно правителство.

В предаването „Стълбището“ по Дарик той прогнозира, че кабинетът ще бъде съставен с третия мандат – този на „Има такъв народ“ (ИТН). Партията на Слави Трифонов вече поиска да получи шанса да състави експертен кабинет.

Не знам какво му пречи на Слави. Викнете го и го питайте. Борисов питайте какво му пречи и какъв е този спектакъл. Не вярвам. Те са в прекрасни взаимоотношения, а ДПС е една прилична българска партия“, посочи той.

Рашидов увери, че знае как се правят партии у нас. Проектирането се случвало в ресторанти и кръчми, a в това той не вижда нищо обидно. Експредседателят на парламента настоява Слави Трифонов да помни миналото.

Слави е стар проект. Нека не забравя, че когато той пееше на ушичките на някои проектаджии, аз бях на тяхната маса. Дано не е забравил годините, защото съм бил на всички маси, на които е попявал. Слави не бива да забравя началото и да помни края.

Помня като ги изгони БНТ, Сашо Дончев как ги приюти, Илия Павлов как ги финансира. Доган как го приемаше. Как до днес е пял на ушите на всички велможи. Знам къде обичаше да ходи преди да направи партия. Неделите гледаше едни автомобилни състезания с едни компании. Няма лошо. Всички го правим. Имаме си кръгове, приятели и хора, с които ни е приятно. Лошото е, когато искаш да играеш друга роля.“

У лидера на ДПС Делян Пеевски Вежди Рашидов открои едно конкретно качество, което според него помогнало много на Пеевски в бизнеса. Той смята, че електоратът на ДПС е припознал новия лидер на партията, който пък постигнал добри резултати на изборите.