Вили Лилков и Петър Москов сглобиха коалиция „Синя София“

Вили Лилков и председателят на партия КОД Петър Москов основават коалиция „Синя София“ за местните избори на 29 октомври. С нея съоснователят на ДСБ ще се кандидатира за кмет на столицата.

Влизаме в разговори с десни политически партии и гражданите за създаване на коалиция „Синя София“, заяви Лилков на брифинг в БТА. Той вече не обявен за кандидат-кмет от Инициативен комитет. Коалицията ще представи пълна листа за общински съветници в 24-те района на столицата.

Зад кандидатурата му застават още Мартин Табаков, Любо Канов, Ирена Тодорова, Иван Сотиров, Росен Елезов, Иван Стамболов. Програмата си те ще представят в началото на септември.

Лилков обясни, че целите му са София да е град който гарантира високо качество на живот, без олигархични зависимости, отворен към иновации и зелена икономика, да се развиват зелената система и пътищата към околните планини, както и да е освободен от комунистически символи.

Време е за промяна, която да направи София от град с национално значение, в град с европейско значение, каза той.

Петър Москов обясни, че имат амбиция да спечелят кметските избори, да пратят силна група в общинския съвет и да спечелят максимално много районни кметове.

Има арогантна демонстрация в издигането на Терзиев, каза Москов. Тези хора ни съобщават, че настоящето е бъдещето е свързано с тъмното минало, каза още той.

За да може господин Бонев да изглежда смислен на част от софиянците, вина носят ГЕРБ, каза той и обяви, че „Синя София“ е алтернатива за тези, които не виждат бъдеще в тези два олигархични модела“.