ВИП: Гълъб Донев заведе щерката на коронацията на Чарлз III (СНИМКИ)

На официалната церемония по повод коронацията на краля на Великобритания Чарлз Трети българският министър-председател Гълъб Донев бе придружен от дъщеря си Габриела.

Младата дама впечатли с изискано облекло и забележителен стил. Тоалетите, с които тя представи България, са дело на най-добрия и доказал се във времето наш дизайнер – София Борисова, предаде dromomania.bg.

В специално създадените за повод две рокли, трикратната носителка на Златната игла е вплела своя неподражаем автентичен почерк в строгия, консервативен английски стил. Облеклата са съобразени и с кралския дворцов протокол.

Изработката на тоалетите е отнела на собственичката на „Романтика фешън“ около две седмици. София Борисова е използвала висок клас копринено микадо и фино копринено кадифе.

„Задължителен цвят не беше упоменат и аз реших да   заложа за коронацията на зелен изумруд , тъй като е супер  модерен и отива много на Габриела Донева, разкри дизайнерката. – Комбинирах го с дълги ръкавици и клъч от същата материя и кралска яка около раменете. Втория тоалет за след тържествената церемония изработих от теменужен велвет в прав силует , ефектна шапка и клъч“, разказа развълнуваната София Борисова.