Внасят обвинителния акт срещу садиста, нарязал Дебора с макетен нож

Това съобщиха на брифинг от прокуратурата в Стара Загора

Прокуратурата в Стара Загора внася обвинителния акт срещу задържания за нападението над Дебора. Георги Георгиев е обвинен за извършени престъпления, свързани с насилие, принуда, причиняване на множество телесни увреждания и закани за убийство спрямо пострадалото 18-годишно момиче, уточниха от обвинението. От там допълват, че по време на разследването са оповестили всички по-важни стъпки около събирането на доказателства.

„Усилията на наблюдаващите прокурори дадоха резултат. Стигна се до заключителния етап и предаване на лицето на съд. Проведе се едно всестранно, обективно и пълно разследване по случая. Нищо не е пренебрегнато. В 5-месечен срок се събраха множество доказателства. Изготвени бяха тежки и трудни експертизи. Наблюдаващи прокурори и разследващи органи ежедневно и упорито работиха по случая, така че да се стигне до днешния ден. Предстои състезателно производство, при което обвинителите и защитата ще представят доказателства. Заключителният акт ще бъде на съда”, уточниха от прокуратурата.

От прокуратурата поясниха, че Георгиев е с три обвинения.

„Първото е, че на 26 юни 2023 г., с особена жестокост – чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и нанасяне с макетен нож на 18 прорезни рани, е причинил на пострадалата средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временна опасност за живота и обезобразяване на тялото. За това престъпление законът предвижда затвор от 2 до 10 години. Второто обвинение е за това, че отново на 26 юни е принудил Дебора да претърпи нещо против волята ѝ – подстигал е косата ѝ с електрическа машинка. Третото обвинение е за това, че в периода април-юни е отправил шест закани за убийство. За това престъпление се предвиждат до 6 години лишаване от свобода. Към настоящия момент Георги Георгиев е задържан под стража. Предстои да се насрочи заседание”, допълват от обвинението.