Внимание! Зверска тапа на ГКПП „Кулата“

Изключително интензивен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кулата“, като колоната е над два километра, съобщиха за БТА от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП). 

Работим на максимално възможните пет трасета за леки автомобили и автобуси и едно трасе за товарни автомобили, но инфраструктурата на ГКПП „Промахон“ не позволява да се отворят повече трасета, каза за БТА дежурният служител на ГДГП.

Трафикът е интензивен още от сутринта, през целия ден българските гранични служители работят на максимален капацитет, посочи още дежурният служител.

Интензивен е трафикът за леки автомобили и на граничния пункт „Маказа“, съобщават от „Гранична полиция“ на официалния си сайт. От там препоръчват гражданите, които пътуват към и от Гърция да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо – гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“, „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, съобщават още от Главна дирекция „Гранична полиция“.