Внучката-наркоманка на Виолета Донева я заклала с 54 удара с нож

Внучката на актрисата Виолета Донева – Ивет Стайкова, отива на съд за убийството на баба си. От софийската градска прокуратура са внесли обвинителния акт в съда, съобщиха от държавното обвинение. Според обвинението, убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

В обвинителния акт пише, че до 18 октомври 2022 г. наркозависимата Стайкова живеела заедно с приятеля си. През този период употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия както към приятеля си, така и към майка му. Заради това той разговарял с баба й, която не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка. Според прокуратурата това е причината Ивет Стайкова да е таила чувство на омраза към баба си.

На следващата вечер двете били сами в жилището на Донева. Ивет, която имала намерението да убие баба си, която стояла изправена в едно от помещенията, взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в главата и тялото на възрастната жена, твърдят от прокуратурата.

Шест от ударите били фатални за жизненоважни органи, като нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта.

След като убила баба си, Ивет напуснала жилището в 5:14 ч. на следващия ден. Експертизи показват, че Стайкова разбирала свойството и значението на извършеното и може да носи наказателна отговорност за действията си. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийския градски съд.