Връщат в България Рангел Бизюрев, задочно обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица

Рангел Бизюрев, задочно обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, ще бъде предаден на съдебните власти в България утре. Той ще бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен. Самолетът каца на летище София в 22:45 часа.

След кацането Бизюрев ще бъде отведен в столичния следствен арест, а на следващия ден ще бъде конвоиран в Пловдив, съобщава БНТ.

Правилата за конвоиране на задържани и осъдени не позволяват превозването между различни населени места да се извършва в тъмната част на денонощието.

На 30-годишния Бизюрев е повдигнато задочно обвинение за това, че на 20 юли миналата година умишлено е убил в село Цалапица 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост.

Той бе обявен за международно издирване, а на 29 ноември миналата година беше задържан в малък град в Дания. Датските власти го предават на България след решение на две съдебни инстанции.

На 26 март е делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са предадени на съд за укривателство. Една от причините то да бъде отложено два пъти бе, за да пристигне Рангел Бизюрев в България и да даде обяснения дали братята са съпричастни към убийството на Малинов.