Времето ни готви капан – вижте какво ни чака

Времето над страната ни днес е предимно облачно. До часове се чакат нови дъждове, както и интензивен снеговалеж на места, показват данните на метеоролозите. Максималните температури в страната ще се понижат и ще са в широки граници – по-студено ще е над Дунавската равнина – до 9-10°С, а малко  по-топло в Южна България – до 12-14 °С.

На спътниковата снимка се вижда по-значителната облачност, която представя и очакваните нови валежи. Още този следобед от юг те ще се активизират и до края на деня над цялата страна ще превали дъжд. По-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област и Горнотракийската низина.

Очакваните количества до края на денонощието на места ще надминат 15-20л/кв.м. В крайните югоизточни и района на Сандански са възможни и гръмотевици.

Над 1400-1500 метра валежите ще са от сняг. Очакваме да се образува и снежна покривка. Жълт код важи за краткотрайни, но интензивни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв.м.

Предупреждение за интензивни валежи от сняг. Този код се издава, тъй като за кратко време снежната покривка ще надмине 10 см.

Очакваме усложняване на пътната обстановка. Ще има условия и за виелици и навявания, съобщават от Meteo Balkans.