„Всички дни ще се казват неделя“: Новият бестселър на Добромир Банев (ВИДЕО)

Издателска къща „Персей“ представя новата книга с любовна лирика на обичания поет Добромир Банев „Всички дни ще се казват неделя“.

Неделята е време, което отделяме за човека до себе си или за любимите си занимания. Ден на щастието, защото истински се наслаждаваме на свободата да бъдем преди, които сме напълно – без маска и без грим, без необходимостта да правим компромиси с начина, по който виждаме света.

Любовта може и да е странен случай, но сме благодарни за всяка споделена секунда. Каквато и любов да сме преживели, обричаме я на незабрава – като детство, което също никога няма да си отиде.

Ето няколко стихотворения от книгата:

Ужасно искам да ме няма там, където пошлостта опиянява; където никой не познава срам, докато драпа за вселенска слава; където липсва вярата в Христос, но палим лицемерно свещи в църква; където в отговор на прост въпрос предателство приятелство зачерква; където любовта е само вещ, която всъщност дори лев не струва… И става твърде късно да прозреш: най-ценното с парите не се купува.

Най-трудният момент за „лека нощ“. Денят е прецъфтял. Нощта нахлува, разхвърляла звездите за разкош… Като на първа среща те целувам. Светът притихва между мен и теб в прегръдка, непонятна за безкрая. Две щедри чаши водка с много лед, насред разхвърляната малка стая. Най-важният момент за любовта, която всеки кадър режисира… „За лека нощ е рано“, казва тя. И от любов за стотен път умирам.

Не ни остана капчица любов. Изпихме я – очаквано – до дъно. Сега, когато още сме едно, делим по равно нощите безсънни. Нелеко се живее в самота, когато някой още те прегръща… Затръшнем ли последната врата, тъгата пак при другата ни се връща. Така живеем. Непонятен свят, където любовта е все в недостиг… Сами в леглото за двама. Сънен град. Обичаме се – толкова е просто.