Новият шеф на тотото (вляво) е роднина на Андрей Гюров от ПП

Яка „промяна”: Племенник на Андрей Гюров стана шеф в тотото

Яката „промяна” с набутването на ПП калинки на благи постове продължава с пълна сила: Николай Гюров, неуспял кандидат за общински съветник на последните местни избори от „Продължаваме промяната“, е новият директор на регионалния клон на Българския спортен тотализатор в Благоевград.

От 6 март той заема мястото, от което с неясен мотив беше освободен предишният шеф Костадин Дурчов.

Гюров работи в офиса на депутата от „Продължаваме промяната“ в Сандански Димитрина Хаджиева-Недина, информира за връзките и обвързаностите му „Струма“.

Преди това е работил и като призовкар в Районния съд в курортния град.

Племенник е на скандалния бивш депутат на ПП Андрей Гюров, който се намърда за заместник-гуверньор на БНБ, а преди това беше известен като управител на голф игрище.

Битката за директорския пост в тотото се водеше най-вече между ГЕРБ и Партията на промяната. Кандидатурата на ГЕРБ беше на бившия директор Емил Кехайов от Сандански, но явно е, че методите на кадровиците на Киро и Асен са по-успешни.

Оказва се, че почти всички управленски постове в областта вече са заети от кадри на „Продължаваме промяната“ или такива, които са одобрени от тях.

Интересно ще е коя от двете управляващи партии ще успее да победи и при избора на директор на РЗИ-Благоевград – пост, в който са се прицелили от ПП. ГЕРБ държат начело на РЗИ да бъде върнат съветникът д-р Калоян Калоянов, но променкаджиите имали друго предложение.