празник на розата
празник на розата

Японски щурм на Празника на розата

Японски щурм се очаква на тазгодишния Празник на розата в Карлово.

Оказа се,че жителите на Страната на изгряващото слънце проявяват най-голям интерес към празника и по-голямата част от 500-те чужденци, които се очаква да посетят страната ни, за да се любуват на розите, ще са именно японци, съобщи Дарик.

Този интерес от страна на азиатските туристи се наблюдава за първа година. Освен общо 130-те японци на 31 май в Карлово ще има гости от Холандия, Белгия, Франция, САЩ и Испания, които вече са заявили желание за участие в празника.

Чужденците ще наблюдават ритуалния розобер в частна градина, източно от Карлово, по пътя за Казанлък, след което ще станат свидетели на предаването на короната от миналогодишната на тазгодишната Царица на розите – Десислава Богойска.

След шествието на Царица Роза на централния площад гостите от цял свят ще видят как се вари розовият цвят в автентична розоварна от XIX в. в двора на Историческия музей, като всеки ще може да опита безплатно ракия, ликьор, сладко и други продукти от символа на страната ни. Вечерта ще завърши с концерт на открито и заря.