„Явно се чака да убие някого“: „Мис Силикон“ отново кара с превишена скорост, на стъклото – стикер на парламента

Миналия месец Катрин Йорданова публикува видео, в което шофира с близо 260 км/ч по магистрала „Тракия“

Миналия месец „Мис Силикон“ Катрин Йорданова публикува видео, в което шофира с близо 260 км/ч по магистрала „Тракия“. На кадрите се виждаше как тя подминава два ограничителни знака за скорост и предупреждения от навигацията, а по-късно полицията се сезира по случая.

Сега тя провокира последователите си с нови кадри. На него се вижда, че отново шофира с превишена скорост, този път – в градски условия. Катрин слуша силно музика и иронично коментира през смях „Много ми е гадно, да знаете. Ужасно се чувствам“, докато носи и тъмни слънчеви очила.

 

На предното стъкло на автомобила се забелязва стикер „Република България – Народно събрание“. От Националната служба за охрана съобщиха за bTV, че колата не е тяхна. Очакваме отговор от Народното събрание – колата, която шофира „Мис силикон“, тяхна ли е?

От полицията посочиха, че отново са се самосезирали и е започнала проверка. Ако тя установи, че Катрин е карала с фалшив стикер на парламента, я грози глоба, свързана с дребно хулиганство.

На този фон органите на реда показаха и 20 камери, които могат да снимат и през деня, и през нощта. Те ще бъдат разположени в 19 града.

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики коментира видеото на Катрин Йорданова в профила си във Фейсбук.

„Това девойче продължава да си прави каквото си поиска. Днешният ѝ клип е от бул. “История славянобългарска” (бившата 202-ра), гр. София. Там ограничението е 50 км/ч, тя кара с над 60.

За протокола: при скорост от 60 км/ч., за 28 сек. колкото е продължителността на клипа, това момиче е изминало 467 m, в което разстояние тя няма никаква идея какво се случва около нея. Няма да коментирам кучето, което е в краката ѝ, ако попадне между педалите какво ще се случи. Не коментирам и това, че над 500 m изобщо не държи волана с ръце, а си гали кучето, добре, че няма котка. Колкото до спекулациите, че това не била тя, а това не било същата кола, същото куче, дори ръката със специфичната татуировка не била същата, това е просто израз на очевидното безсилие на полицията и държавата да извади подобни джигити от пътя“, посочва Русинова.

 

„В контекста на сутрешната ми публикация, не очаквам МВР да направи нещо, за да я озапт, преди да вземат мерки.  Преди да тръгнете да я защитавате, горещо ви насърчавам да се замислете, дали ако убие вас или ваш близък докато се снима, ще сте толкова благосклонни към тази т. нар. “инфлуенсърка”. За да си инфлуенсър трябва да вдъхновяваш с примера си, а не с простотията и противобщественото си поведение“, допълва още тя.

Тези два случая за Катрин Йорданова, която е „Мис Силикон“ 2022 г., не са изолирани. В профила ѝ в социалните мрежи има и други – поне пет видеа, в които младата дама снима и кара с висока скорост.

Все по-често напоследък популярни личности показват неразумно поведение на пътя.

В края на януари поп-фолк певицата Диона беше задържана да шофира след употребата на наркотици.

Миналата година певицата Белослава беше задържана при шофиране в нетрезво състояние, а след това книжката ѝ беше отнета за шест месеца.

Журналистът Ивайло Цветков-Нойзи също беше хванат да шофирал под влиянието на алкохол. На 17 ноември 2023 г. той беше спрян за проверка, а дрегерът отчете 2,12 помила алкохол. Наложен му беше запор на автомобила, а той беше освободен срещу гаранция от 15 000 лв.

Миналата седмица стана ясно, че Софийската районна прокуратура (СРП) e внесла обвинителен акт в съда срещу Нойзи, а той може да получи 3 години затвор.

Шеф Андре Токев пък беше заловен да шофира пиян на 26 октомври 2021 г. Кръвната му проба отчете 1,9 промила, а клип в социалните медии показа как топ готвачът шофира само по джанта.

За провинението си той влезе във Варненския затвор за три месеца. Книжката му беше отнета за година и половина, като той плати и глоба в размер на 450 лв.

Полицията в Банско арестува актьора Явор Бахаров на 8 февруари 2020 г. заради шофиране под влиянието и на алкохол, и на наркотици. Дрегерът показва 1,3 промила, а тестът за наркотици реагира на марихуана и кокаин. Благоевградският окръжен съд първоначално го осъди на година затвор, но след обжалване замени ефективната присъда на Бахаров с условна.

В нощта на 27 април 2011 г. актрисата Елена Петрова беше хваната да шофира с 1,2 промила. Тя остана без книжка за една година.