За три месеца приходната агенция е спряла над 600 нелегални сайта за хазарт

През последните три месеца на 2023 г. изпълнителният директор на Националната агенция за приходите е спрял над 600 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта.

 

След публикуване на решението в страницата на НАП, сайтовете, посочени в него следва да преустановят дейността си до 3 дни. Агенцията сезира съда, в случай че след изтичане на този срок, нерегламентираните онлайн платформи са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната. Магистратите от своя страна издават разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

 

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд са публикувани в рубриката „Онлайн хазарт“ в сайта на приходната агенция. НАП поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

 

В случай че потребител попадне на нерегламентирана онлайн платформа за залози, може да подаде сигнал към приходната агенция на имейл illegal_gambling@nra.bg. В него е необходимо да посочи сайта и своя интернет доставчик. Повече информация за рисковете, които крият незаконните сайтове, може да бъде намерена в рубриката „Отговорен хазарт“ в сайта на НАП и в YouTube канала на Агенцията.