Забавена линейка в Добричко: Мъж почина след пътен инцидент

Свидетел на инцидента и медици с различни версии бил ли е жив, когато пристига спешната помощ

Възрастно семейство попада в канавка с автомобила си, след като на мъжа-шофьор му прилошава. Свидетели твърдят, че линейката на Спешна помощ е закъсняла и пострадалият е починал. На мястото на инцидента пристигат полицаи и свидетел.

„Опитахме се да извадим човека от колата. Той още беше контактен, но в лошо състояние. Линейката не идваше. Започнах и аз да звъня на 112. Проверихме и между първото обаждане и моето бяха минали 20 минути“, разказва Ивайло Василев пред bTV.

След като мъжа колабира, Василев започва сърдечен масаж, включват се и полицаите, защото липсва пулс, Накрая идва линейка, но според, свидетеля, медицинското лице, не успява да направи сърдечен масаж с думите „толкова мога“. Затова Ивайло продължава с обдишването.

Качват мъжа в линейката заедно с жена му и свидетеля. Там продължават усилията по свестяване на възрастния човек.

„Той въртеше очи, беше му сложена кислородна маска, която се запотяваше от дишането. Жена му държеше ръката му, той я стискаше, аз продължавах със сърдечния масаж. Ние го докарахме жив до болницата, За жалост после разбрахме, че е починал“, казва Ивайло.

Той не знае можело ли е да бъде спасен човекът, ако линейката е пристигнала по-рано. От болницата в Балчик са заявили, че медицинското лице е констатирало, че човекът не диша
и не е контактен при пристигане в село Рогачево, но свидетелят е категоричен, че той е бил жив, докато пътуват с линейката.

От лечебното заведение са признали, че имат на разположение лекар и половина и трима фелдшери, които поемат всички случаи.