Задържаха 38-годишна рецидивистка, откраднала 4 кутии с дарения

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 38-годишна жена за кражбата на четири кутии за дарения. Деянието е, извършено в условията на „продължавано престъпление“, уточняват разследващите.

Обвиняемата е направила и пети опит за кражба, който поради независещи от нея обстоятелства е останал недовършен.

На 5 май от магазин на пл. „Велчова завера“ в София, обвиняемата А.М. е отнела кутия за дарения, съдържаща 80 лева. Дун по-късно от същия магазин тя е откраднала още една кутия с 80 лева.

На 14 май около 3 часа в денонощен търговски обект на бул. „Христо Смирненски“ в София, обвиняемата се е опитала да отнеме кутия за дарения с 42,41 лева, като опитът ѝ бил неуспешен.

След 40 минути от магазин на ул. „Крум Попов“ в София, А.М. е откраднала кутия за дарения, в която имало 600 лв. Около 20 часа на същия ден обвиняемата е отнела от магазин на ул. „Персенк“  в София още една кутия за дарения.

Деянията са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като А.М. е осъждана за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“.

По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл. 196 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 10 години.

С постановление на наблюдаващия прокурор 38-годишната жена е задържана за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.