Man on the chair in Handcuffs. Rear view and Closeup ,Men criminal in handcuffs arrested for crimes. With hands in back,boy prison shackle in the jail violence concept.

Задържаха двама за убийство на мъж в Силистренско

Двама мъже са задържани след убийство в село Зафирово, съобщават от ОДМВР-Силистра.

На 19 май около 08:30 часа в полицията е получен сигнал за намерен на улица в близост до дома му 52-годишен мъж в безпомощно състояние. Пристигналият полицейски екип установил, че мъжът е мъртъв, а по тялото му имало множество следи от насилие.

В хода на разследването криминалистите се насочили към евентуалния извършител на тежкото престъпление – 37-годишен мъж от същото село. Според разследващите по-рано през нощта той и жертвата са били в обща компания заедно с други мъже. След възникнало между тях спречкване по-младият мъж нанесъл удари с твърд предмет по главата на опонента си, причинявайки смъртта му. Преди това откраднал от него мобилен телефон и 20 лв., съобщават още от ОДМВР.  Вещите били намерени в дома на задържания.

Мъжът има криминални регистрации и в миналото. Той е в ареста за срок до 24 часа. За съпричастност по случая се проверява и 20-годишен, който също е задържан.

Образувано е досъдебно производство за грабеж, придружен с убийство.