Man on the chair in Handcuffs. Rear view and Closeup ,Men criminal in handcuffs arrested for crimes. With hands in back,boy prison shackle in the jail violence concept.

Задържаха мъж, планирал да запали майка и детето ѝ

Районна прокуратура – Сливен задържа за срок до 72 часа мъж, извършвал приготовления да запали майка и малолетното ѝ дете. Повдигнати са му две обвинения, съобщи БНТ.

Н.И. е обвинен за това, че не е изпълнил заповед, с която е задължен да се въздържа от домашно насилие, издадена от Районен съд – Сливен на 11.01.2024 година.

Според същата заповед Н.И. няма право да доближава И.К. и малолетното ѝ дете на разстояние не по малко от 50 метра, жилището и местата за социален контакт. Престъплението е осъществено на 09.02.2024 година в гр. Сливен. То е квалифицирано по чл. 296, ал. 1 от НК.

Н.И. е обвинен и за това, че извършил приготовления за убийство на И.К. и малолетното й дете, изразяваща се заливането им със запалителна течност и държане на запалка. Престъплението е осъществено в реална съвкупност с горепосоченото и на същите дата и място. То е квалифицирано по чл.117, ал.1 от НК.

Предстои Районна прокуратура – Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.