ЗАГОВОР: Пробутват Иван Шишков за главен архитект на София, а убитото от ток дете?

Регионалният министър тайно работи за ПП-ДБ

Регионалният министър Иван Шишков е гласен за главен архитект на София при евентуална победа на коалицията ПП-ДБ на местните избори наесен. Това се говори най-вече сред противниците на служебния министър, който изведнъж започна да атакува яростно пътищата, построени от ГЕРБ. Според тях Шишков нарочно проявява активност, за да спечели червени точки пред очертаващото се бъдещо мнозинство в СОС.

Точно Столичният общински съвет решава за един от ключовите постове на столицата, а повечето наблюдатели определят вота на 2 април като репетиция за по-важните кметски избори наесен, пише „Галерия“.

Кирил Петков и Асен Василев, твърдят запознати, наистина са харесали бившия архитект на община „Триадица“. Министърът се хвърли като Матросов на амбразурата да вади кражби за стотици милиони от строежите на пътища, като по този начин – умишлено или не – работи за каузата на „Промяната“. Те са се виждали няколко пъти с архитект Шишков и от дума на дума се стигнало до идеята да вземе нещата в София в свои ръце.

От новата коалиция си вярват, че ще спечелят над 50 процента от местата в общинския парламент през есента и няма да имат проблеми да изберат нов главен архитект. Както сме писали, почти сигурно ПП-ДБ ще издигнат за кмет Васил Терзиев, основател на „Телерик“, но се спрягат още имената на арх. Любо Георгиев от „Визия за София“ и на Борис Бонев от „Спаси София“. Тактиката на коалицията обаче е да крият своите кандидати до края на лятото, за да ги предпазят от черен пиар.

Несъмнено такъв ще се излее срещу Иван Шишков най-вече заради работата му като главен архитект на община „Триадица“. И най- вече ще му припомнят случая, при който от токов удар загина 16-годишно момче. Шишков напусна по собствено желание поста си след трагичния инцидент. Властите си прехвърляха едни на други обвинения за трагедията, но още няма съдебни резултати.