ЗАКРИВАЙ: Емили Тротинетката номинирана за „Човек на годината“ (СНИМКИ)

Емили Тротинетката не е получавала наградата „Човек на годината“ на Българския хелзински комитет. Това съобщиха от неправителствената организация, които обясниха, че „номинации се събират и възможност да номинира има всеки“.

Малко след като нещото Емили беше арестувано заради видео, в което тя с примитимите Чеченеца и Тошо Куката се гаврят с момче със специални потребности, в интернет се появиха снимки, на които Йорданова държи грамота за номинация за “Човек на годината” на Български хелзински комитет.

Вълната от реакции заради кадрите не закъсня. Потребители в мрежата изразяват възмущението си.

От комитета побързаха да излязат с позиция, която отрича Емили да е отличена за “Човек на годината”. Те заявиха, че всеки може да номинира, но Йорданова не е била отличавана.

„По повод разпространяването в социалните мрежи на снимки на едно от лицата, участвали в събитията – Емили Йорданова, – на които тя показва своя грамота за номинация от годишните правозащитни награди „Човек на годината“ на Българския хелзинкски комитет, бихме искали да отбележим, че Йорданова не е била отличавана с награда и да припомним, както и при предходни опити да се дискредитира организацията ни, че БХК не номинира личности и организации за наградите „Човек на годината“.

Номинации се събират и възможност да номинира има всеки. Грамота като номинирани получават всички номинирани.“

В действителност на грамотата от снимките пише, че Емили е номинирана, но няма такава, която да гласи, че тя е отличена с наградата. Държава, с която Емили Тротинетката може да бъде номинарана за такава награда, е за закриване, смята редакционният екип на Novinar.bg.