Зам.-кмет от ГЕРБ в Пловдив навлече яке за поне 3000 евро (СНИМКИ)

Най-скъпите модели от марката „Филип Плейн“ достигат колосалните €180 000

С чисто ново кожено яке на световната марка „Филип Плейн“ се появи на работа миналата седмица зам.-кметът на Пловдив Йордан Ставрев, назначен през 2019-а от ГЕРБ-кмета Иван Тотев – Мамин Ваньо.

Справка в сайта на бранда показва, че цената на тези артикули тръгва от 3000, а най-скъпият модел е 180 000 евро. Слави Трифонов също се облича с якета на тази марка.

„Мислите, че ще дам толкова пари? Да не съм луд“, отговори Ставрев. И разкри, че се облича само в Истанбул.

„Всеки месец ходя, защото обожавам този град. Тръгвам обикновено в четвъртък призори около 4 часа от Пловдив и в 9 вече съм на Босфора. В петък обикалям фабрики и шоурумове, а в събота, когато тълпите от България поемат към Одрин, се прибирам и така избягвам висенето по границата“, разказа бившият полицай, цитиран от 24 часа.

Въпросното яке си купил от квартал „Зейтинбурну“, където кожените магазини били един до друг. „Взех го за 150 евро. Но не можеш да го различиш от оригинала. Но ако пипнеш кожата на „Филип Плейн“, веднага ще усетиш разликата.

Якето ми е реплика, но това по никакъв начин не ми влияе“, твърди Ставрев, който, преди стане зам.-кмет, беше шеф на Районното управление на полицията в Раковски.

„И часовникът ми хваща око. Той е на марката „Хублот“, но е купен от Дубай. Оригиналите вървят около 10 000 евро, а аз го взех за 150 долара. Не съм от хората, които могат да дадат такива пари, дори и да ги имам“, разправя заместникът на гербаджията Здравко Димитров, който отговаря за общественият ред в Пловдив.

Ставрев е убеден, че от 6-7 години се обличал само от Истанбул. Купувал си ризи на „Пиер Карден“ за 25 лева и тениски от същата марка. За два броя плащал 29 лева. Костюм си купил за 250 лева.

Обувките му също са с бранда на „Филип Плейн“. Тях си ги купил от магазин в квартал „Аксарай“ срещу 170 евро, продължава с непроверените си твърдения управникът.