Започва криминално разследване за смъртта на Матю Пери от „Приятели“

Полицията в Лос Анджелис съвместно с Агенцията за борба с наркотиците започва криминално разследване на смъртта на актьора Матю Пери от „Приятели“, съобщават американски медии. Пери почина през октомври 2023 г. от „тежките ефекти на кетамин“.

Двете служби ще разследват защо Пери е имал толкова големи количества кетамин в кръвта, когато е починал. „Имаше следи от кетамин в стомаха му. Не е ясно как г-н Пери ги е приел“, казаха медици след аутопсията на актьора.

Други условия, които са спомогнали за смъртта на Пери включват коронарна болест и ефектите на бупренорфрин. Намерени са и остатъци от предписани медикаменти в дома му.

Кетаминът е медикамент, който се използва като упойка и при операции. Твърди се, че Пери се е подлагал на терапия с кетамин заради депресия и тревожност. Последното му вливане е било повече от седмица преди смъртта му, но аутопсията установи, че наличието на кетамин в кръвта му е прекалено високо, за да е от тогава.

Матю Пери започва да играе Чандлър Бинг в „Приятели“, когато е на 24 години. След славата той се сблъсква със зависимост към наркотици, алкохол и лекарства, които му носят сериозни здравословни проблеми. Пери разказва за тези моменти в своята автобиография.