Започват разпитите на свидетели и вещи лица по делото „Дебора”

Започват разпитите на свидетели и вещи лица по делото „Дебора”. В Районния съд в Пловдив ще бъде проведено поредното заседание срещу подсъдимия Георги Георгиев. Той е привлечен като обвиняем за три престъпления – за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин за 18-годишната пострадала Дебора, многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство.

Делото ще бъде гледано в четири заседания и при закрити врата, за да не бъдат оповестявани факти от интимния живот на двамата. На първите две дати – 31 май и 3 юни,  съдът ще разпита всички свидетели, а на вторите две – 5 юни и 26 юни –  вещи лица, изготвили експертизи по случая. Първа за разпит ще застане пострадалата Дебора Михайлова.

„Очаквам справедливост днес, малко съм напрегната. Нямам какво да кажа на Георги Георгиев. С песента, която написах, искам да призова жените, жертви на насилие, да не мълчат”, заяви Дебора преди заседанието.

„Познавайки фактите от цялото производство, се съмнявам, че делото ще приключи с осъдителна присъда за виновното лице”, каза в ефира на „Здравей, България” адвокатът Делян Славов.