Заради предателите ПП: Радостин Василев прави партия

Гражданско движение „Силна България“ ще стане партия. Това обяви лидерът му и вече бивш депутат от групата на „Продължаваме промяната-Демократична България“ Радостин Василев, който обвини ПП в предателство и сговор с ГЕРБ.

Василев, който напуска след скандалните записи от Изпълнителния съвет на ПП в неделя срещу понеделник, разкрили алгоритъма за създаването на коалицията с ГЕРБ, каза, че още в идните седмици предстои да свика учредяването на новия политически субект. И с него, надява се, да се яви като депутат на следващите предсрочни парламентарни, но и на местните избори наесен.

Василев заяви изрично, че нямал никакво намерение да цепи групата на ПП. „Имаше страшно много хора, които са против това, което се случва. Но не съм разговарял с никого“, каза депутатът.

И не очаквал нищо – нито някой да се присъедини към него от ПП, нито други напускащи. Според него Картаген от Банкя можел да падне само чрез избори. Затова и многократно заяви, че не виждал друг вариант за прочистване – освен чрез вот след вот. Спиралата от избори била по-добрият вариант за България.

Василев отрече да има каквото и да е общо с президента Румен Радев. И отрече намеците на Кирил Петков, съпредседател на ПП, за координирани действия между депутата и държавния глава с цел да се осуети създаването на кабинета Денков-Габриел.