Защо изритаха сина на Нихат Кабил от младежкото ДПС?

Синът на Нихат Кабил изненадващо беше изритан от лидерската позиция в младежкото ДПС. Конференцията на „новата смяна” в партията се състоя миналата събота, като мнозинството избра двама съпредседатели – Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов.

В края на ноември синчето Танер Кабилов пое временно поста лидер на МДПС, като се очакваше на редовната конференция изборът му да бъде потвърден. Той стъпи на тази позиция на 27 ноември след оставката на Мустафа Карадайъ като председател на ДПС и преждевременното отстраняване на Сезгин Мюмюн като ръководител на младежите в партията.

След тази победа татко му Нихат Кабил бе особено горд и дори изля бащиния си възторг във фейсбук: „Един баща, на който половината му живот е минал в родната политика, не може да не изпитва гордост когато вижда, че неговите усилия по възпитание и изграждане на мироглед и манталитет в децата му на определен етап получават висока оценка, отговорна позиция и възможност за развитие в интерес на общността. Честито, Танер!”. Радостта на двамата заради високия пост обаче изтрая по-малко от три месеца. И тук въпросът е – кой седи в основата на този „саботаж”?

Според сайта лупа бг спряганият за съпредседател на ДПС Джевдет Чакъров от дълги години е на нож с Нихат Кабил и хич не бил въодушевен от възможността синът му да оглави младежкия вариант на партията.

Запознати твърдят, че преди конференцията до структурите на партията по места била спусната заповед Танер Кабилов изобщо да не бъде номиниран. Пълна мистерия обаче остава отговорът на въпроса кой точно е дал това разпореждане и коя е истинската причина.