man holding knife in his hand

Защо наркозависим напада хората в парка с нож?

Съдът в Добрич остави в ареста 31-годишния мъж, който рани смъртоносно 56-годишния Живко Борисов

Съдът в Добрич остави в ареста 31-годишния мъж, който е задържан за убийството на мъж в градския парк. Близките на жертвата настояват за най-строгото наказание.

Тялото на 56-годишния Живко Борисов е открито в близост до детска площадка. Нападателят е наркозависим и има психично заболяване.

„Доколкото зная баща ми се е разхождал наоколо и е бил нападнат, без да е провокирал с нещо нападателя си. Много се написа, че той е провокирал младия мъж, но това не е така. Той не е такъв човек – той би запазил мълчание и би отминал“, обясни дъщеря му Златина Борисова.

 

 

Тя настоява за най-тежкото наказание и смята, че до този трагичен инцидент е нямало да се стигне, ако лицето е било „поставено под запрещение в клиника или в неговото жилище“.

„Ако се бяха взели нужните мерки, след като имаше нападение срещу мен, сега нямаше да се стигне до това жестоко убийство“, заяви Емилиян Рачев, който е станал жертва на същия 31-годишен мъж на 25 февруари.

Мъжът разказа, че той също се е разхождал спокойно в парка и е отивал на гости, когато се разминава с наркозависимия млад мъж. Той изненадващо намушква с ловджийски нож в ръката Емилиян Рачев, без да си разменят и една дума.

„Можеше този случай да бъде предотвратен, ако органите на реда си бяха свършили работата и този мъж беше настанен в клиника или беше задържан под стража в дома си. Настояваме за справедливост, както и за набелязването на мерки за по-голяма безопасност, като сме готови да работим заедно с общината в тази посока“, коментира темата Венцислав Великов.